Hier even een makkelijk en super snel dessert.

Aantal personen:
Voor een grote portie 4 als klein dessert na het eten 8.

Nodig:
85 gram bastogne koekjes
200 gram roomkaas
200 ml kwark
4 eetlepels suiker
1 vanille stokje
2 eetlepels aardbeien jam
100 gram verse aardbeien gewassen en in plakjes gesneden

1. Verkruimel de bastogne koekjes en verdeel ze over de glazen.
2. Mix de kwark met de roomkaas, suiker en de vanille uit het vanillestokje. Verdeel over de glazen.
3. Klop de jam los en voeg de aardbeien toe. Roer dit voorzichtig. Verdeel over de glazen.
4. Zet in de koelkast tot je ze gaat eten.
5. Decoreer eventueel met een basilicum of munt blad.

Voor iedereen die aan de lijn moet denken is er ook nog een gezonde versie!

Nodig:
85 gram suikervrije koekjes of 1 reep pure chocolade van minimaal 72%
400 ml magere milde kwark
2 eetlepels stevia (dit is een nieuwe, gezondere zoetstof)
1 vanille stokje
2 eetlepels halfzoete aardbeien jam
200 gram verse aardbeien gewassen en in plakjes gesneden

1. Verkruimel de koekjes of breek de chocolade en verdeel ze over de glazen.
2. Mix de kwark met stevia en de vanille uit het vanillestokje. Verdeel over de glazen.
3. Klop de jam los en voeg de aardbeien toe. Roer dit voorzichtig. Verdeel over de glazen.
4. Zet in de koelkast tot je ze gaat eten.
Tip: er zijn ook steviaplantjes te krijgen ook leuk om een paar blaadjes fijn te snijden en door je aardbeien jam en de aardbeien te roeren.